Home programoversikt En musikalsk reise – operakor

Sted

Verdensteateret
Kategori

Mer info

Billetter

Dato

21 apr 2023
Expired!

Tid

19:30

Pris

Kr250.00

En musikalsk reise – operakor

Vi gleder oss stort til å huse «En musikalsk reise» med Vestfold Operakor, Vangen Operakor og deres solister.

Billettene selges på Hjertnes!

Vestfold Operakor inviterer til en musikalsk reise på Verdensteateret 21. april sammen med Vangen Operakor, operasanger Jakob Zethner og sopranen Hilde Gundersen. Akkompagnatør er Ivar Anton Waagaard og regi ved Henrik Bøe Larsen. Dirigent er Wenche Helgesen.

Den musikalske reisen inneholder høydepunkter fra Porgy & Bess, Showboat og Chess. Konserten fremføres også 22. april på Villa Lunde i Lunde i Telemark

Jakob Zethner er utdannet sanger og pianist i Danmark, Norge, Ungarn (Franz Liszt Akademiet) og England (National Opera Studio). Han debuterte som operasolist i 1996, i rollen som Collatinus i Brittens The Rape of Lucretia på Aldeburgh-festivalen i England. Siden har han hatt en rekke oppdrag på scener som Royal Opera Covent Garden, Den Jyske Opera, Kieloperaen, og på operaene i Cagliari, Bolzano, Modena og Piacenza. Han har også sunget ved Bergen Nasjonale Opera og Eutiner Festspiele. Zethner er også en anerkjent konsertsanger, og er flittig brukt i messer og oratorier, fra Bach og Händel til Dvorak, Verdi og Mahler. Han har også mottatt en rekke legater og priser.

Hilde Norland Gundersen (f.1976) Hun har studert musikk og ergoterapi. Hun var med i Oslo Gospel Choir hvor hun turnerte i inn- og utland og spilte inn plater i 10 år (1999 – 2009).Hilde har i årenes løp fått opptre med flere store artister, bl.a. Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Jan Eggum, Bobby McFerrin, Andraé Crouch, Madrugada, Ylvis og D-sound. Hun har også vært korist for div. TV-produksjoner, f.eks. Idol på TV2.

Ivar Anton Waagaard er førsteamanuensis i akkompagnement. Han har turnert i USA, flere europeiske land og over hele Norge med blant annet sangerne Solveig Kringlebotn, Anne Lise Berntsen og munnspilleren Sigmund Groven. Han har opptrådt flere ganger på Festspillene i Bergen, og ellers på Nordlysfestivalen, Oslo kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Vinterfestspillene på Røros, Olavsfestdagene, Kristiansund operafestuke, Trondheim kammermusikkfestival, Festspillene i Harstad og Nordland musikkfestuke. Fra 1995 til 2007 var Waagaard fast akkompagnatør på Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse, og han har vært repetitør på Statens Operahøyskole, Statens Teaterhøyskole og Den Norske Opera.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mottakere av våre nyhetsbrev støtter opp om Verdensteateret, og får gode tilbud og informasjon før andre.