Benny Borg – en behagelig bauta

Benny Borg kommer til Verdensteateret 16. februar 2023. Han har nå vært ute og testet materialet til sin nye turné, og beskrivelsen følger nedenfor. Vi har mye å glede oss til!

Hva med å kjøpe denne opplevelsen til noen du er glad i som den perfekte julegaven til den som har alt?

En behagelig bauta, skrevet av Kristian Rødvand Ranano.no

Legenden Benny Borg og hans nystemte Martin-gitar tok oss med på en lun og behagelig, fornøyelig og underholdene reise gjennom sitt rike, musikalske liv.

Gjennom karrieren har Borg sunget både egne og andres låter med stor suksess, og det vi fikk servert på Smeltedigelen kan vi vel kalle en best of Benny-konsert.

Resten av konserten er viet hans eget materiale, i hovedsak fra hans siste album «Den største reisen» fra 2016. Og her kommer perlene på rekke og rad. Den såre og triste «Den store dagen», om en stakkars gammel dame som aldri får besøk. «Edith Gassion», en varm og inderlig kjærlighetserklæring til Edith Piaf, etter hennes døpenavn Édith Giovanna Gassion. Den vakre og poetiske tittelmelodien til nevnte plate.

Sterkest inntrykk gjør nok sangen han har skrevet til sin avdøde kone, «Jeg kommer ikke tomhendt», som kom til ham mens han besøkte hennes grav, og «God morgen min kjære». Det er sanger som oser av levd liv og sterk kjærlighet, varmt og inderlig formidlet av en mester i sitt fag.

For å sitere Arvid Martinsen, som kan høres ute i salen: «Det e godt, det dære». Det er virkelig godt.

I en og en halv time har Benny Borg oss i sin makt på hovedscena, og etter en øredøvende applaus koster han på seg et ekstranummer. Han avslutter som han begynte med Cornelis, og vi synger hjertelig med på tralle-partiet i «Turistens klagan».

Kort oppsummert så var det en lun og behagelig, fornøyelig og underholdene, og ikke så rent lite vakker reise gjennom et rikt, musikalsk liv vi fikk være med på.

Del gjerne innlegget:

Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mottakere av våre nyhetsbrev støtter opp om Verdensteateret, og får gode tilbud og informasjon før andre.

Verdensteateret

Foruten musikk, dans og teater er sal og scene godt egnet til både møter, kurs og konferanser. Mange har dessuten lagt sine merkedager som bryllup, konfirmasjon og andre selskaper hit.

Nyhetsarkiv

#verdensteateretsandefjord

Følg oss gjerne

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mottakere av våre nyhetsbrev støtter opp om Verdensteateret, og får gode tilbud og informasjon før andre.